Τι είναι το STEM Girls on Tour;

Το Thessaloniki Techlab με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει ένα νέο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους περιορισμένων θέσεων.
Μια μοναδική ευκαιρία για εφήβους- αγόρια και κορίτσια- που ενδιαφέρονται για τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τις Τέχνες. Το πρόγραμμα, με τίτλο "STEM Girls on Tour", έχει ως στόχο να πυροδοτήσει την περιέργεια και τη δημιουργικότητα των νέων, ενώ παράλληλα να τους εξοπλίσει με δεξιότητες αιχμής και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά ηγετών στον τομέα STEM.

Ποιοί οι στόχοι του;

Το πρόγραμμα έχει στόχο να προάγει το STEM και την καλλιέργεια πρώιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων. Παράλληλα, επικεντρώνεται στην ενίσχυση της εμπλοκής των κοριτσιών στον ευρύτερο κλάδο του STEM και την καλλιέργεια των ηγετικών δεξιοτήτων προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στον κόσμο του βιομηχανικού STEM & Ρομποτικής, της εικονικής πραγματικότητας & του Κώδικα (VR). Αυτή η πρωτοβουλία δημιουργει ένα περιβάλλον που προάγει τη συμπερίληψη και την υποστήριξη των κοριτσιών, παρέχοντάς δεξιότητες και γνώσεις που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν σε σχετικούς τομείς.

Virtual Reality Adventures
Expert Guidance
Hands-on Learning
Coding
Graphic Design

Το πρόγραμμα θα εισάγει τους συμμετέχοντες στον δυναμικό κόσμο του STEM, της ρομποτικής και της εικονικής πραγματικότητας, δίνοντάς τους πρακτική εμπειρία σε τεχνολογία αιχμής και έργα που σχετίζονται με τη βιομηχανία. Μέσα από καινοτόμες και διαδραστικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες της μηχανικής και του αυτοματισμού καλλιεργώντας τη δημιουργικότητά τους.

Πώς συμμετέχω;

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12-17 ετών. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Οι συνολικοί συμμετέχοντες του προγράμματος είναι 30- οι θέσεις είναι περιορισμένες- και θα πρέπει να παρακολουθήσουν 5 θεματικά εργαστήρια.

Γιατί on Tour;

Το Stem Girls είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Thessaloniki TechLab και δίνει στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να μοιραστούν  την εμπειρία τους με συνομηλίκους τους απο τις Αμερικανικές γωνιές της Βορείου Ελλάδος: Xanthi TechLab, Corfu TechLab and Veria TechLab. Σε αυτο το μέρος του προγράμματος μπαίνει η ταυτότητα του «GIRLS», δίνοντας προτεραιότητα σε κορίτσια συμμετέχοντες και έχοντας ώς άξονα την ενδυνάμωση των κοριτσιών στις θεματικές του STEM, 10 κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να δουλέψουν συνεργατικά με συνομηλίκους τους σε άλλες Αμερικανικές Γωνιές της χώρας.

Πότε ξεκινά;

Ημερομηνία έναρξης προγράμματος: Αρχές Δεκεμβρίου
Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη και Σάββατο.
Ξεκινά τον Δεκέμβριο στο Thessaloniki TechLab, και έπειτα ταξιδεύει στις Αμερικανικές γωνιές της Βορείου Ελλάδος: Xanthi TechLab, Corfu TechLab και Veria TechLab.

 

elEL