Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών George J. Tsunis, ο Πρόξενος της Ουκρανίας Oleksandr Sosoniuk και ο γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας Vadym Sabluk, επισκέφθηκαν το Thessaloniki TechLab με σκοπό να παρακολουθήσουν την πορεία του προγράμματος G.O.A.T. (Greatest of All time). 

Οι επίτιμοι καλεσμένοι παρακολούθησαν τα εργαστήρια, συνομίλησαν με παιδιά και εφήβους από την Ουκρανία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γνώρισαν τους εκπαιδευτές τους και εξέφρασαν την στήριξή τους προς το έργο της ομάδας του Thessaloniki TechLab. Σε εορταστικό κλίμα, οι νεαροί μαθητές παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους μια χριστουγεννιάτικη μηχανοκίνητη κατασκευή από το εργαστήριο ρομποτικής και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα που προετοίμασαν στα εργαστήρια εκμάθησης ελληνικής και αγγλικής γλώσσας!

Το πρόγραμμα G.O.A.T., που εκπονείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αμερικανικές Γωνιές» (American Spaces), με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, στόχο έχει την υποστήριξη μαθητών και νέων που έχουν καταφύγει από την Ουκρανία στην πόλη μας, ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα μέσω ουσιαστικών και ελκυστικών μαθησιακών δραστηριοτήτων.

Παιδιά ηλικίας 4-16 ετών εκπαιδεύονται στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και σε άλλα θέματα, όπως οι πολιτιστικές ανταλλαγές, ο αθλητισμός, η θεμελιώδης κατανόηση της ελληνικής γλώσσας και οι δραστηριότητες STEM.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Thessaloniki Tech Lab, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact, στο νέο κτίριο της ΧΑΝΘ, είναι εντελώς δωρεάν για όλα τα ενδιαφερόμενα παιδιά και νέους.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου, της Αμερικανικής Πρεσβείας, καθώς και της Ουκρανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

elEL