Το Thessaloniki Techlab με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει ένα νέο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους περιορισμένων θέσεων.

Μια μοναδική ευκαιρία για εφήβους- αγόρια και κορίτσια- που ενδιαφέρονται για τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τις Τέχνες. Το πρόγραμμα, με τίτλο “STEM Girls on Tour”, έχει ως στόχο να πυροδοτήσει την περιέργεια και τη δημιουργικότητα των νέων, ενώ παράλληλα να τους εξοπλίσει με δεξιότητες αιχμής και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά ηγετών στον τομέα STEM.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να προάγει το STEM και την καλλιέργεια πρώιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων. Παράλληλα, επικεντρώνεται στην ενίσχυση της εμπλοκής των κοριτσιών στον ευρύτερο κλάδο του STEM και την καλλιέργεια των ηγετικών δεξιοτήτων προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στον κόσμο του βιομηχανικού STEM & Ρομποτικής, της εικονικής πραγματικότητας & του Κώδικα (VR). Αυτή η πρωτοβουλία δημιουργει ένα περιβάλλον που προάγει τη συμπερίληψη και την υποστήριξη των κοριτσιών, παρέχοντάς δεξιότητες και γνώσεις που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν σε σχετικούς τομείς.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

elEL